Wat is de Coffice?

De Coffice is ‘de’ gratis flexwerkplek van en voor jongeren in Uden en de gemeente Maashorst. Een plek voorzien van koffie, thee en wifi, waar je terecht kunt om in rust te kunnen studeren of werken. Daarnaast biedt deze plek de mogelijkheid om jouw netwerk uit te breiden, wat kan leiden tot mooie samenwerkingen.

Als Cofficers houden wij ons bezig met het draaiende houden, uitbreiden en optimaliseren van deze unieke plek.

Waarom de Coffice?

De Coffice is officieel open sinds 31 oktober 2022, maar het idee achter deze ruimte ontstond al ver terug.

Het begon allemaal bij Campus Uden, een concept wat in 2020 tot leven werd geroepen tijdens de coronapandemie. Het idee achter dit concept was het aanbieden van een plek aan jongeren. Jongeren die thuis niet in rust konden werken of studeren. Gratis en voor niks. Puur voor een goed doel. Voor de jongeren!

Maar al snel maakte Campus Uden een enorme groei door, waardoor vele externe partijen betrokken zijn geraakt bij het concept. De aandacht voor de jongeren verminderde.

Met het probleem waar we tegenaan liepen en de behoeften van jongeren ontstond het concept ‘Coffice’.

Tot op de dag van vandaag bieden wij deze unieke ruimte in ’t Podiumhuys aan. We bieden jongeren een professionele werkplek voorzien van gratis koffie en thee. Coffee, Cowork en Connect zijn dan ook de termen die deze waardevolle plek beschrijven.